• Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? - ĎAKUJEME!

          • Potešme i tieto Vianoce seniorov po celom Slovensku darčekom, ktorý zahreje pri srdci Vás aj ich! Naplňte krabicu od topánok maličkosťami, ktoré potešia osamelých seniorov. Často je to jediný darček, ktorý dostanú, preto do krabice nezabudnite vložiť aj kúsok svojho srdca!

            Naša škola sa i tento rok zapája do tohto projektu. Zabalené darčeky podľa pokynov uvedených tu, môžete priniesť triednym učiteľom do 5.12.2022.

            Všetkým štedrým darcom  ĎAKUJEME!

            Darčeky sme odovzdali koordinátorovi projektu, ktorý ich ďalej prináša  starenkám a starčekom...

        • Pasovanie prvákov
          • Pasovanie prvákov

          • V školskom živote sú chvíle, ktoré sú nezabudnuteľné. Pre prváčikov je to určite prvý deň v škole a  tradičné Pasovanie za prváka.

            Dňa 07.11.2022 nastal ten slávnostný deň  v školskej jedálni za prítomnosti rodičov, starých rodičov, triednych učiteliek prvákov a vychovávateliek. Na tento deň sa svedomito pripravovali. Od septembra sa už mnohému naučili. 

            Svoj sľub prváka  zložili pani riaditeľke, kráľovi s kráľovnou, šašovi a čarodejniciam školského kráľovstva. Pani riaditeľka A. Pániková sa prváčikom prihovorila, prijala ich do školy za prvákov  pasovala ich mečom. Kráľ udelil každému prváčikovi medailu a kráľovná odovzdala diplomom spolu s balíčkom prekvapení. Prváci  sa po malom občerstvení zabavili na parkete.  Poďakovanie patrí  všetkým, ktorí prispeli k organizácii podujatia.

            Všetkým našim žiačikom prajeme veľa úspechov, odhodlania a trpezlivosti pri zvládnutí školských povinností. Všetci si želáme, aby chodili do školy s úsmevom a radosťou zo svojich úspechov.

            Rada rodičov

          • Regionálna výchova

          • Žiaci 9.A triedy v rámci regionálnych dejín spoznávali  pamiatky obce Veľké Ripňany. Vyhľadali informácie v obci na informačných tabuliach a v komunitnom centre. Na hodinách dejepisu informácie spracovali a vytvorili pekné brožúry o histórii a pamiatkach obce. 

        • Olympiáda zo slovenského jazyka - okresné kolo
          • Olympiáda zo slovenského jazyka - okresné kolo

          • Dňa 10.11.2022 sa uskutočnilo v ZŠ Gogoľova v Topoľčanoch okresné kolo Olympiády zo SJL. Súťažili žiaci 8. a 9.ročníkov. 

            Našu školu reprezentovala Timea Balážiková, žiačka 8.B triedy. V silnej konkurencii škôl z okresu Topoľčany sa Timea umiestnila na 1.mieste, čím si zabezpečila postup do krajského kola, ktoré sa uskutoční v Nitre. Srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov v krajskom kole.

            Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

             

                                                                                            E.Bartová, vyuč. SJL

             

        • ZBER PAPIERA - žiaci poďte súťažiť :)
          • ZBER PAPIERA - žiaci poďte súťažiť :)

          • V dňoch 14.11. - 21.11.2022 škola bude uskutočňovať zber papiera. Môžete priniesť noviny, časopisy, papier, letáky, skartovaný papier. Do kontajnera sa bude vhadzovať papier bez špagátu, bez igelitových vriec.

            Škola vyhlasuje súťaž : Kto odovzdá najviac papiera?

            1. miesto : Bicykel

            2. miesto : Tablet

            3. miesto : Multifunkčná tlačiaren 3v1

            Súťaže sa môžu zúčastniť žiaci ZŠ s MŠ Veľké Ripňany.

            A. Pániková, RŠ