• Lyžiarsky výcvik - Janovky

          • Dnes 13.2.2023 žiaci 8. ročníka vycestovali na Oravu do Habovky. Popoludní sa stihli zoznámiť s lyžiarskym strediskom Janovky.

            1.deň- spoločný nástup zvládli na výbornú. Veríme, že  ďalšie dni  sa z nich stanú lyžiari.

            Prajeme im príjemnú lyžovačku!

            2.deň - učíme sa lyžovať

            3.deň

          • Valentín na škole

          • 14.2. - Deň sv. Valentína. V tento deň od rána vo vestibule bola umiestnená veľká schránka kde žiaci mali možnosť vhodiť "valentínku" pre kamaráta/ kamarátku, obdivovateľa/ obdivovateľku, či niekoho koho chcú potešiť. O túto poštu bol veľký záujem. Žiačky 9.A triedy, lista roztriedili a poroznášali do tried.

            Tešíme sa o rok.

          • Model sopky

          • Žiaci 5.A triedy na hodinách geografie a environmentálnej výchovy vymodelovali model sopky a následne predviedli činnosť sopky.

          • KARNEVAL

          • V stredu 8. 02. 2023 sa konal v šk.jedálni deťmi tak dlho očakávaný karneval. Všetky deti našej školy sa premenili na masky upírov, spidermanov, princezné, anjelikov, zvieratká, víly, kvietky ... V pekne vyzdobenej jedálni sa deti cítili ako v rozprávke. Chceme poďakovať žiačkam 9.A a pani asistentkám za výzdobu. Masky sa predstavili, zatancovali si, za čo získali sladkú odmenu a najkrajšie masky karnevalu ohodnotila porota. O dobrý zvuk a piesne na tancovanie sa postaral p.uč. Holienčin.  Pri veselej hudbe sa všetci dobre zabavili. Poďakovanie patrí rodičom, ktorí sa postarali o vkusné a nápadité masky pre deti. Ďalej učiteľom za pomoc a spoluprácu. 

            Ďakujeme všetkým sponzorom za vecné dary do tomboly:

            1. Reštaurácia TRIÁDA

            2. Firma TOJASED

            3. Lekáreň KAMILKA

            4. p. Mikulášová, Veľké Ripňany

            5. Mäsiarstvo LUKAČOVIČ

            6. Reštaurácia sv. FLORIÁN

            7. Potraviny Stanislava FICOVÁ

            8. Rada rodičov pri ZŠ s MŠ Veľké Ripňany

            9. Potraviny Daniela Štetková

            10. MAZÁK KOVO- rozličný tovar

            11. Predajňa rozlič.tovaru - Vladimír SLÁŽIK

            12. Školská jedáleň pri ZŠ s MŠ

            13. Vinotéka u BARETKU

            14. Záhradnícke potreby - p.BABULICOVÁ

            15. Firma KOVO RYBANSKÝ

            16. ZŠ s MŠ Veľké Ripňany

            Tešíme sa na najbližšiu spoločnú akciu.

          • Deň finančnej gramotnosti

          •  Na našej škole sme sa 31.1.2023 rozhodli zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov 1. a 2. stupňa. V každom ročníku žiaci s pani učiteľkami sa ponorili do sféry financií a rôznymi zábavnymi formami sa oboznamovali o dôležitosti financií v praxi. Žiaci 1. ročníka si vytvárali "ripňanské bankovky = RIPINY" podľa svojej vlastnej fantázie. Starší žiaci boli informovaní o kreditných a debetných kartách, rôznych typoch úverov a ich rizikách, ale aj iných dôležitých pojmoch v oblasti financovania našich domácnosti. Spoločne si vytvárali mesačný finančný program atď.

          • Dejepisná olympiáda- okresné kolo

          • Dňa 8.2.2023 sa uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády v Topoľčanoch na ZŠ Gogoľova. Z našej školy sa zúčastnili 2 žiaci v kategógii E - Vanesa Dvoranová a Jakub Vaško. Jakub sa umiestnil na stupni víťazov- získal II. miesto. Gratulujeme a prajeme veľa úspechov na krajskom kole.

             

            Mráziková Bujnová Bibiána

          • Zhodnotenie I. polroka 22/23

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            Ani sme sa nenazdali a včera sme ukončili prvý polrok šk. roka 22/23. Prvý polrok napriek chorobnosti žiakov sa nám podarilo skončiť s dobrými výsledkami. S vyznamenaním prospelo 40% žiakov, s výsledkom prospeli veľmi dobre - 24% žiakov, prospelo - 36% žiakov a 1 žiak neprospel. Žiaci prvých ročníkov sa adaptovali veľmi dobre a na vysvedčení boli slovne hodnotení.

            Milí rodičia, chcem sa poďakovať za spoluprácu a zároveň poprosiť o spoluprácu aj v druhom polroku, najmä čo sa týka Vašich detí, aby sa posúvali k lepším vzdelávacím, ale aj výchovným výsledkom. Vaša pomoc je nevyhnutná. Kontrolujte svoje deti, motivujte ich a pomáhajte im, vytvárajte pre ne vhodné podmienky v domácom prostredí. Pýtajte sa detí, rozprávajte sa s nimi, čo sa v škole učili, či sa aktívne zapájali, alebo či sa slušne správali. Snažme sa spoločne robiť všetko pre to, aby výsledky na konci školského roka boli ešte lepšie. Ďakujeme.

            Ospravedlňovanie a dochádzka : 

            V súvislosti s predchádzaním záškoláctvu Vás chceme požiadať, aby ste dôvod chýbania Vašich detí oznámili hneď v prvý deň chýbania triednemu učiteľovi prostredníctvom správy na Edupage (či už sa jedná o návštevu lekára, chorobu, alebo rodinné dôvody, nemôže sa stať, že škola nemá aj týždeň informáciu, čo je s dieťaťom/žiakom).

            Prioritne sa informácia týka detí/žiakov, ktorí plnia povinné predprimárne vzdelávanie/predškoláci a všetkých žiakov základnej školy. Do platnosti prichádza nový zákon, ktorí sa zameriava práve na zanedbávanie školskej dochádzky.

            V deň nástupu dieťaťa do školy, rodič doručí triednemu učiteľovi ospravedlnenie : 

            • elektronicky (Edupage, rodič ospravedlní, prípadne odfotí doklad od lekára, ak dieťa chýba viac ako 5 dní/predškoláci viac ako 7 dní)
            • v písomnej podobe (na papieri, alebo v žiackej knižke/1. stupeň)

            Žiaci, ktorí chýbajú, si doberú učivo.

            ako_sa_spravne_ucit.pdf

            Zmeny v postihovaní záškoláctva od 1.1.2023

            Zdroj : 

            https://www.zmos.sk/zmeny-v-postihovani-zaskolactva-od-1--januara-2023--povinnost-obci-ukladat-pokuty-oznam/mid/416857/.html#m_416857

             

            S pozdravom

            Andrea Pániková, riaditeľka školy