• Bratislava, školský výlet - 7.B, 8.A, 8.B

          • Dňa 25.5.2023 žiaci 7.B, 8.A a 8.B navštívili hlavné mesto Slovenskej republiky. V Bratislave absolvovali prehliadku Bratislavského hradu so sprievodcom, prezreli si barokovú záhradu a múzeum s historickými predmetmi.

            Mgr. Bibiána Mráziková Bujnová, Mgr. Pavol Meluš, Mgr. Ľubica Mazáková

          • Veľký Slavkov - školský výlet 5.A a 6.A

          • 1.deň -  V pondelok ráno sme sa vybrali spoločne s p. učiteľkami z Piešťan rýchlikom do Tatier. Naša cieľová stanica bola - Veľký Slavkov. Plánovali sme niekoľko prestupov a za pár hodín sme mali byť v cieli. Naše plány skrížila, nečakaná, dvojhodinová prestávka vo Východnej. Zvládli sme to s dobrou náladou, spoločnými zábavkami a hlavne dobrotami z domu. Keď sme prišli na miesto - Veľký Slavkov, ubytovali sme sa a  začali spoznávať areál. Počasie nám dnes prialo, tešíme sa na zajtra a všetkých doma pozdravujeme... 

            2. a 3.deň

            Prešli sme všetkými ročnými obdobiami, deti utešené, aj nahnevané, ale šťastné že sme to zvládli. 2.deň sme absolvovali túru ku Vodopádu Skok ( trasa: Zo Štrbského plesa na Vodopád Skok ), očarila nás prekrásna príroda aj so snehom a nádherná symfónia vodopádu. 3.deň vo veľmi upršanom a hmlistom počasí sme šli  na Hrebienok ( Starý Smokovec - Hrebienok - Vodopády Studeného potoka). Večer sme mali vedomostný kvíz na tému “voda” a všetko čo sme videli. Vo štvrtok odchádzame domov.

          • Beseda o Číne

          • Dňa 22.5.2023 sa žiaci 8.a 9.ročníka zúčastnili projekcie- Svet okolo nás v Spoločenskom dome v Topoľčanoch. Téma bola Čína - ríša za Veľkým múrom. Beseda ich zaujala a kládli aj otázky. Mgr. Bibiána Mráziková Bujnová, Mgr. Pavol Meluš, PaedDr. Katarína Ballová

          • Americký deň

          • 18.mája 2023 sme sa aj my zúčastnili podujatia Americký Deň na Svätoplukovom námestí v Nitre.

            p.uč. J. Vašková

          • Biologická olympiáda - kat. F - okresné kolo


          • Dňa 18.5.2023 sa v Topoľčanoch na ZŠ sv. Don Bosca, konalo okresné kolo biologickej olympiády, kat.F. Z našej školy sa zúčastnili 2 družstvá - LÍŠCATÁ - mladší žiaci (4.r.) a LÍŠTIČKY - starší žiaci (5. roč.).

            V kategórií mladší žiaci  získalo 2.miesto družstvo LÍŠČATÁ: Balážiková Žaneta, Štefkovičová Amélia, Moravčíková Nela, Kupec Oliver, Gubáň Filip.

            V kategórií starší žiaci získalo 1.miesto družstvo LÍŠTIČKY: Ozimák Simon, Poláková Mária, Rybanská Eliška, Rybanská Michaela, Rybanský Peter.

            Súťažiacim srdečne blahoželáme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a svedomitú prípravu na túto súťaž.
             

          • Návšteva ZOO v Bojniciach

          • Dňa 18.05.2023 sa žiaci 1.A, 1.B a 2.A triedy zúčastnili školského výletu v zoologickej záhrade v Bojniciach s p. učiteľkami a asistentkami. Žiakom sa najviac páčil leopard a jaguár. Počasie nám prialo a tak sa deti vrátili domov s množstvom zážitkov.

          • Trenčín - exkurzia

          • Žiaci 3.A, 4.A a 4.B triedy sa spolu s p. učiteľkami a asistentkami v rámci turistického krúžku vybrali na exkurziu do Trenčína na dračie lode, lukostreľbu, prehliadku trenčianskeho hradu a samotného historického centra mesta Trenčín. Počasie ich aj trochu potrápilo, ale plní zážitkov sa vrátili domov.

          • Podpisovanie prihlášok do MŠ - práve prebieha

          • Vážení rodičia, 

            Ak ste vyplnili elektronickú prihlášku do materskej školy, prosím dostavte sa v termíne od 15.5. do 17.5.2023 v čase od 14,00 hod. do 16,00 hod. obaja rodičia, resp. zákonní zástupcovia, podpísať prihlášku (u riaditeľky zš s mš - hlavný vchod základnej školy) a prineste potvrdenie od detského lekára o zdravotnej spôsobilosti, obsahujúce aj údaj o povinnom očkovaní a zároveň rodný list dieťaťa a občianske preukazy k nahliadnutiu (kvôli správnosti vyplnených údajov v elektronickej prihláške).

            Podpisy zákonných zástupcov a doručovanie rozhodnutia (informácia v prípade, že sa podpísania prihlášky osobne zúčastní iba jeden rodič, resp. zákonný zástupca):

            Podľa § 144a zákona účinného od 1. januára 2022 sa na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, teda aj na žiadosti sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa. 

            1. Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak: 

            • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, ak jeden z rodičov bol pozbavený výkonu rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad neoverenou kópiou rozhodnutia súdu),
            • jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať sa (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad potvrdením od všeobecného lekára zákonného zástupcu, ktoré nie je schopný sa podpísať)  alebo
            • vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad čestným vyhlásením podľa prílohy č.1).   

            CV_Priloha_1.docx

            • Zákonní zástupcovia sa môžu dohodnúť, že žiadosť podpisuje iba jeden zákonný zástupca a rozhodnutie sa doručí iba jednému zákonnému zástupcovi, ak písomné vyhlásenie o tejto skutočnosti doručia/predložia riaditeľke školy (písomné vyhlásenie príloha č. 2 - predložiť pri podpisovaní prihlášky).

            CV_Priloha_2.docx

             

            S pozdravom

            Andrea Pániková, RŠ

          • VÝLET DETÍ Z MŠ V EKO PARKU PIEŠŤANY

          • Dňa 4.5.2023 prežili deti z MŠ príjemný a zážitkový deň v EKO PARKU Piešťany. Mali možnosť prejsť sa priamo medzi zvieratkami, dozvedieť sa o nich veľa informácií a tiež ich nakŕmiť. Po skončení ZOO prehliadky sa dosýta vyšantili na ihrisku plnom preliezok, trampolín a ďalších atrakcií.

          • Mc Donald´s Cup - minifutbal - okresné kolo

          • Nový úspech našej školy:

            Kristián Vlasák, Balážiková Žaneta, Štefkovičová Amélia, Kupec Oliver, Kupec Matej, Chaláni František, Lyso Samuel, Oravec Marko: 7.miesto

            Súťaž: Mc Donald´s Cup - minifutbal
            Kolo: Okresné kolo