• Korčuliarsky kurz

          • V týždni od 27.11.2023 do 1.12.2023 sa žiaci 1.-5. ročníka zúčastňujú korčuliarskeho kurzu na zimnom štadióne v Topoľčanoch.

            Na záver korčuliarskeho kurzu nasledovala olympijská pochodeň ...

          • „Pasovanie prvákov“ - 8.11.2023

          • Stať sa prvákom je veľká vec. Treba si zvyknúť na toľko nových ľudí, povinností a pravidiel. Aby na toto obdobie deťom zostali krásne spomienky, čakal na prvákov slávnostný deň. Rodičia detí, súrodenci, či starí rodičia tak boli 8. novembra 2023 svedkami výnimočnej udalosti – pasovania žiakov 1. A a I.B  za „za Rytiera Prváka “.

            Pasovaní boli žiaci I.A s pani učiteľkou Mgr. Slávkou Šurkalovou a žiaci I.B triedy so svojou  pani učiteľkou Mgr. Janou Oravcovou. Nechýbal ani kultúrny program, ktorý si pre nových spolužiakov pripravil školský spevácky zbor „Kukulienky“ pod taktovkou pani učiteľky Mgr. Vladimíry Petrovskej . Aby na tento deň naši noví kamaráti nezabudli, dostali na pamiatku pasovací list, odznak s logom našej školy a balíček s prekvapením. Balíčkom nám sponzorsky pomohla spoločnosť PeWaS, s.r.o., ktorej touto cestou veľmi pekne ďakujeme.

            Deti domov odchádzali s hrdosťou a s peknými spomienkami na vydarené podujatie. Za pomoc ďakujeme všetkým , ktorí nám pomohli pri organizácii tohto milého podujatia. Aj tento rok táto tradícia splnila svoj účel a zanechala v očiach detí veľa radosti  a dojmov, z čoho sa všetci veľmi tešíme.

            Rada rodičov

          • DEŇ MATERSKÝCH ŠKÔL

          • Dňa 10.11.2023 deti z MŠ vo Veľkých Ripňanoch oslávili DEŇ MATERSKÝCH ŠKÔL. Triedy Mravčekovia, Lienky a Včielky vytvorili a odprezentovali svoj vyrobený plagát k danému sviatku so svojimi portrétmi. Každá trieda si prichystala nejaký krátky program pre ostatných, či už v podobe tanca alebo riekanky. Nakoniec všetky deti tancovali a zabávali sa.

          • DIVADLO ZVEDAVKA A KÚZELNÍK

          • Do materskej školy zavítali dňa 15.11. 2023 Zvedavka a Kúzelník, aby nám zahrali divadlo o hádankách, na ktoré Zvedavka nevedela odpoveď. Deti sa zapájali do deja, či už verbálne tak aj fyzicky, aby sa lepšie vžili do príbehu. Veľmi sa im to páčilo a nakoniec si aj spoločne zatancovali na ich znelku a iné detské piesne.

          • O rastlinách, zvieratách a ľuďoch

          • Dňa 21.11.2023 sa naši žiaci 2. a 3.ročníka zúčastnili divadelného predstavenia s enviromentálnou tematikou O rastlinách, zvieratách a ľuďoch, v priestoroch Domu Matice slovenskej v Nitre. Herci veľmi pútavým, humorným, edukačným ale pritom umeleckým prístupom priblížili život zvierat či predviedli ako vzniká, rastie strom pod taktovkou Šimona Spišaka. Táto inscenácia pripomína divákom, že zvieratá i rastliny cítia bolesť, radosť i smútok, že medzi sebou dokážu komunikovať, naozaj myslia a cítia a že organizácia zvieracích spoločenstiev je často lepšia ako tá ľudská.Žiakom sa v divadle veľmi páčilo a budeme sa tešiť na ďalšie podujatie 😊

             

          • 13. november - Svetový deň dobrosrdečnosti

          • Svetový deň dobrosrdečnosti bol vyhlásený na 3. konferencii Svetového hnutia dobrosrdečnosti v Singapure 17.–18.11.2000.

            Dobrosrdeční ľudia sa radi delia o svoj čas a dajú si námahu, aby sa so svetom podelili aj o svoje emócie. Obetujú svoj spánok a často aj dôležitejšiu prácu len preto, aby učinili iných ľudí šťastnými. Nevedia povedať nie, nič im nezabráni dávať. Dobrosrdečnosť však nie je len o tom, koľko dávame a ako sa cítime. Je to aj o emocionálnej výchove, ktorá nám bola poskytnutá.

            Každý jeden dobrý čin môže napomôcť svetu k tomu, aby bol lepším miestom. Prispejme aj my v tento deň a pomôžme mamičkám v núdzi. Srdiečko si budeš môcť zakúpiť v škole, alebo v škôlke.

          • Hradiská - Dejepis

          • Predmetom siedmackého učiva dejepisu bol život našich predkov v Karpatskej kotline. Žiaci sa okrem iného naučili akým spôsobom  si naši predkovia stavali svoje obydlia či hradiská, čím sa živili a čomu sa venovali. Získané poznatky a vedomosti žiaci následne využili pri príprave projektu, v ktorom mali za úlohu vytvoriť z rôznych materiálov model Veľkomoravského hradiska. Žiaci tému pochopili a veľmi pekne spracovali. Najkrajšie práce sú vystavené vo vestibule školy a sú vzorom pre ostatných žiakov. Taktiež boli projekty využité aj na hodinách dejepisu v piatom ročníku a to pre lepšie pochopenie preberanej témy.

            Mgr. Barbora Švecová