• Veľkonočné prianie

          • Milí rodičia a žiaci,

            prajeme vám príjemné prežitie veľkonočných sviatkov a prázdnin. Hoci ich budeme prežívať netradične, v nepoznanej atmosfére, budeme mať viac času na seba, na usporiadanie  myšlienok, na oddych a premýšľanie. Život sa nezastavuje - len sa mení, a preto Vám prajeme, aby sme čo najskôr toto obdobie prekonali. 

            Vedenie školy

            P.S. Vyučovanie na diaľku bude pokračovať od 15.4.2020

          • Nové usmernenia súvisiace s prerušením vyučovania z dôvodu ochorenia COVID-19

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            chcem Vás informovať o nových usmerneniach, týkajúcich sa výchovno-vyučovacieho procesu v čase ochorenia COVID-19. Usmernenia vydané MŠVVaŠ zo dňa 24.3.2020

            • Školy zostávajú zatvorené až do odvolania.
            • Ruší sa Testovanie 9-2020.
            • Prihlášky deviatakov na SŠ sa podávajú do 15. mája bez potvrdenia lekára – podrobne Vás bude informovať Ing. Marianna Chotárová, výchovná poradkyňa, cez vnútornú komunikáciu Edupage.
            • Zápis do 1. ročníka bude v termíne od 20.4. – 24.4.2020. Zápis sa uskutoční cez elektronickú prihlášku v týchto dňoch, ktorá bude dostupná na web stránke školy. Rodičia budúcich prváčikov budú podrobne informovaní telefonicky, alebo mailom.

            Naďalej postupujeme systémom domáceho vzdelávania :

            • Opakovanie a upevňovanie učiva (pracovné listy, cvičenia z učebnice, PZ ....) zadávané na Bezkriedy, Edupage, online portál ALFBOOK, online komunikácia cez ZOOM. DISCORD. 
            • Niektoré učivá/štandardy sa budú presúvať do vyšších ročníkov.
            • Ak sa preberá učivo ďalej (najmä jednohodinovky, predmety GEO, CHEM, BIO, DEJ, PDA, VLA..., žiaci dostanú spracované učivo, dôležité fakty z učiva, odporúčame, nech si žiaci vytvoria priečinok na PC, kde si to učivo budú zhromažďovať a s tým budeme pracovať a opakovať po návrate do školy. 
            • Ak niekomu ešte stále chýbajú prihlasovacie údaje, kontaktujte p.uč. Foxa.
            • RTVS spustila vyučovanie pre deti, každý deň od 9,15 na STV 2 - Školský klub. Od budúceho týždňa aj pre 2. stupeň
            • Ponuka pre 1. stupeň - videá vyučovacích hodín na YOUTUBE (priebežne ich budú dopĺňať) https://www.youtube.com/playlist?list=PLyB1n_kxEgEt45z7T_8mhyjVh1XXMYX8O&fbclid=IwAR241aurSFgWQSVMLkUrh-mKkFCgSFBrjfL43DTV8ZNYCyMOUqKBTR_kGdI
            • Odkaz na portál, kde nájdete všetky dôležité a aktuálne informácie : https://www.ucimenadialku.sk/

            Naďalej Vás budeme informovať prostredníctvom Edupage.

            Prajem Vám veľa zdravia, síl a úspechov. 

            Andrea Pániková

            riaditeľka školy

             

             

             

          • PRERUŠENIE VYUČOVANIA NA ŠKOLÁCH

          • Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa ustanovenia     § 3 ods. 8 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. Ministerstva školstva SR o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

            V nadväznosti na vývoj epidemiologickej situácie zostáva v platnosti zákaz organizovania športových podujatí, výletov, exkurzií, súťaží a predmetových olympiád realizovaných v sústave škôl a školských zariadení.

            Testovanie žiakov 9. ročníkov základných škôl a žiakov 4. ročníkov gymnázií s osemročným vzdelávacím programom sa uskutoční v pôvodnom termíne, t. j. 1. apríla 2020 a 2. apríla 2020.

            Žiakom bude zabezpečené samoštúdium prostredníctvom elektronickej komunikácie:

            https://www.bezkriedy.sk

            https://zsvrip.edupage.org

        • Vážení rodičia a priatelia školy
          • Vážení rodičia a priatelia školy

          • pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Vyplnené vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z prijímov fyzickej osoby si môžete stiahnuť tu:  Vyhlasenie-o-poukazani-podielu-zaplatenej-dane-z-prijmov_-_2__(1).pdf

          • Hviezdoslavov Kubín

          • V mesiaci marec sa na našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Najlepšie recitačné výkony boli ocenené knihou a diplomom a postupujú do obvodového kola.

            I.kategória: 

            1.miesto: Eliška Rybanská - próza

            2. miesto: Simona Šmoldas - próza

            3.miesto: Michaela Rybanská - poézia

            II.kategória:

            1. miesto: Timeaa Balážiková - poézia

            III.kategória:

            Sabína Ozimáková - próza

            Viktória Švecová - poézia

            Srdečne blahoželáme...

          • OZNAM O PRERUŠENÍ PREVÁDZKY ŠKOLY

          • Na základe nariadenia RÚVZ v Topoľčanoch bude od zajtra, t.j. od 13.3.2020 základná škola aj materská škola zatvorená z dôvodu výskytu vírusových a respiračných ochoreníŠkola bude  zatvorená aj celý budúci týždeň, t.j. do 20.3.2020 až do odvolania pokiaľ Ústredný Krízový štáb nerozhodne inak. Potrebné je sledovať webovú stránku školy.Všetci stravníci budú hromadne odhlásení z obedov.

            Riaditeľka školy

          • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA

          • Dňa 6.2.2020 sa žiaci našej školy zúčastnili 48. ročníka geografickej olympiády. Okresné kolo sa konalo v Topoľčanoch.

            Školu reprezentovali piati žiaci. Pripravovala ich Mgr. Bibiána Mráziková Bujnová. Testy boli rozdelené na monotematickú časť, okres Topoľčany a praktickú časť.

            V kategórií G- 4. a  5 ročník sa Sebastián Vlasák(77 bodov) umiestnil na 2. mieste a Gabriel Kupec(76 bodov) na 3. mieste, ktorí získali diplom a vecnú cenu. Timea Balažiková získala 62 bodov.

            V kategórií F- 6. a 7. ročník zabojovali dvaja žiaci:  Natália Dvoranova(69 bodov) a Benjamín Švec(93 bodov). Benjamín sa  umiestnil na 1. mieste a postupuje do krajského kola, ktoré sa uskutoční v Zlatých Moravciach.

            Ďakujeme za reprezentáciu školy  a prajeme veľa šťastia v krajskom kole olympiády.

        • PRERUŠENIE PREVÁDZKY V MATERSKEJ ŠKOLE
          • PRERUŠENIE PREVÁDZKY V MATERSKEJ ŠKOLE

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Veľké Ripňany oznamuje, že na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Topoľčanoch bude prevádzka materskej školy zatvorená od 3. februára 2020 z dôvodu výskytu respiračných ochorení až do odvolania.

            Ďakujem za pochopenie.

            Andrea Pániková, RŠ

        • OZNAM - Zákaz vjazdu vozidlami do areálu školy
          • OZNAM - Zákaz vjazdu vozidlami do areálu školy

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Veľké Ripňany žiada rodičov a zákonných zástupcov detí, aby nejazdili na autách do areálu školy a nechávali autá odstavené na parkovisku mimo areálu školy. Z hľadiska bezpečnosti detí je nevyhnutné tento zákaz dodržiavať. Vo vonkajších priestoroch sa pohybujú deti, keď prichádzajú do školy, ale aj v rámci vyučovania a školského klubu detí a preto je veľmi nebezpečné autami vchádzať do týchto priestorov.

            Ďakujem za pochopenie.

            PaedDr. Andrea Pániková, RŠ

          • Advent 2019

          • advent.pdf    Tvorivé dielne -20.12.2019

            V advente na slovíčko...

            Dňa 5.12.2019 p. starosta obce Veľké Ripňany Jozef Krištof , porozprával deťom o vojenských veteránoch a mierovej organizácii UNPROFOR na Balkáne.

            Dňa 11.12.2019 sme sa s misionárom vdp. Strečkom presunuli na východ, konkrétne na Filipíny. Priblížil nám život a zaujímavostí zo života týchto  ľudí na tomto súostroví.

            Ďakujeme za zaujímavé rozprávanie ....

            13.12.2019 na našu školu zavítali "LUCIE".  Najznámejším zvykom na sviatok svätej Lucie je chodenie bosoriek zahalených v bielych plachtách po chalupách, ktorých úlohou bolo vyhnať z gazdovských domov a dvorov strašidlá, zlých duchov, temné sily, choroby a trápenia. Symbolicky znamenala držanie nešťastia ďaleko od domu. Lucie boli oblečené v bielom a na tvári mali biely závoj.

            17.12.2019 - prišli na školu klienti z komunity Cenacolo  v Kráľovej pri Senci. Porozprávali o živote v tejto komunite a vyrozprávali svoje životné príbehy. Komunita nechce byť len miestom na rekuperáciu a sociálnu pomoc, ale chce byť "školou života" a jednou "veľkou rodinou", kde ten kto príde sa môže cítiť "ako doma" a nájsť tak svoju dôstojnosť, radosť zo života a túžbu milovať. Pravdivo zodpovedali na otázky žiakov 8. a 9. ročníka. Veríme, že na základe týchto príbehov sa žiaci vyvarujú tienistých stránok života.

            20.12.2019 sme vyučovanie zamenili za tvorivé dielne. Prípravou vianočných pozdravov, darčekov a svietničkov sme si spestrili dopoludnie. Žiaci z 1. stupňa  tvorili spolu so svojimi p. učiteľkami v triede a žiaci 2.stupňa v školskej jedálni, kde nám žiačky zo speváckého krúžku pod vedením p. uč. Foxa spievali vianočné koledy. Nechýbal nám ani vianočný punč, ktorý bol pre všetkých žiakov. V telocvični celé dopoludnie prebiehal florbalový turnaj žiakov 5.-.9.ročníka. 

          • „Slávnosť Svätého Mikuláša“

          • V piatok 6.12.2019 zavítala mikulášska nálada aj na našu školu. Už od rána bolo na učiteľoch i na žiakoch badať, že to nie je len ďalší deň v škole. Žiaci ešte pred prvým zvonením zaplnili tabule klasickými i originálnymi mikulášskymi rýmovačkami o neskúšaní a neučení sa, ktorými sa snažili obmäkčiť svojich učiteľov.

            Vyvrcholením tejto sviatočnej nálady bol program, ktorý si každá trieda musela pripraviť  pre sv. Mikuláša a  jeho sprievod.   Nálada bola výborná a žiaci prekypovali šťastím a nedočkavosťou, aby mohli Mikulášovi predviesť, čo všetku dokážu. Žiaci sv. Mikulášovi zaspievali a zarecitovali pekné piesne a básne a niektorí dokonca predviedli aj umeleckú tvorbu. Mikuláš ich spolu so svojimi pomocníkmi odmenil sladkým balíčkom.

            Potom sa sprievod presunul aj do Materskej školy. Deti mali veľkú radosť, niektoré aj strach, ale v každom prípade boli plní očakávania, čo im Mikuláš nadelí. Avšak ani Mikuláš neodišiel na prázdno. Deti si preňho pripravili nádherný program.

            Následne Mikulášsky sprievod pokračoval návštevou Domova dôchodcov i Obecným úradom Veľké Ripňany.

            A že je pritom aj kus veselosti a zábavy, dokumentujú momentky z tohtoročného Mikuláša.

             

            Mária Živčáková

          • Okresné kolo OSJL

          • Dňa 27.11.2019 sa uskutočnil 12. ročník Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry v priestoroch ZŠ s MŠ, Gogoľova v Topoľčanoch. Našu školu reprezentovala žiačka 9. ročníka – Sabína Ozimáková. Olympiádu riešilo 18 súťažiacich zo všetkých škôl v okrese. Žiačke sa darilo, z celkového počtu 55 bodov získala 51 bodov a obsadila 2. miesto.

            Gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

          • Vianočná koleda

          • 28. november 2019 sa niesol v znamení kultúry. Žiaci 1. stupňa si obliekli slávnostné oblečenie a hor sa do nášho krajského mesta, kde navštívili Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre. Predstavenie „Vianočná koleda“ prostredníctvom 3 duchov – ducha minulosti, prítomnosti a budúcnosti – poukázalo na potrebu slušnosti v živote človeka.

          • Charitatívny bazár medveďov

          • Žiacka školská rada zorganizovala na našej škole charitatívnu zbierku pre Národný ústav detských chorôb. Mackovia už dnes 29.11.2019 pocestovali do Bratislavy. Občianske združenie NUDCH DEŤOM, organizuje „Charitatívny bazar medveďov“. Z výťažku podporia kúpu potrebných prístrojov a pripravia mnohé krásne projekty pre malých pacientov. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli macíkmi, vyzbierali sme naozaj veľké množstvo. Ďakujeme p. Štefanovi Julinimu, ktorý mackov odviezol do cieľa. 

          • VEČER SO STRAŠIDLAMI

          • ZŠ s MŠ Veľké Ripňany a žiacka školská zorganizovala pre deti a ich rodičov VEČER SO STRAŠIDLAMI dňa 28.11.2019 o 17,00 hod. v budove základnej školy. Išlo o zážitkové učenie, kde deti v triedach stretli rôzne strašidlá a na základe historických faktov zisťovali názov strašidla. Tak deti mohli stretnúť Grófa Draculu, Bielu pani, čertov, múmie, alebo kostlivcov. Tajničku, ktorú dopĺňali menami strašidiel, vylúštili veľmi ľahko. Výsledok bol KASPER. V jedálni si pochutnali na strašidelných dobrotách a pozreli strašidelnú rozprávku o Kasperovi

            Ďakujeme !

          • Hovorme o jedle – vyhodnotenie

          • Zapojiť sa do týždňa Hovorme o jedle sa  naozaj oplatilo. Počas týždňa sa uskutočnilo veľa zaujímavých podujatí , či už v triedach na prvom stupni pod vedením pani učiteliek ale aj prostredníctvom rovesníckého vyučovania, ktoré bolo vedené žiakmi ôsmeho ročníka. Za to, že sa do tejto výzvy pustili a pripravili si naozaj pekné výstupy im patrí veľka vďaka.

            Zapojili sme sa aj do literárnej, výtvarnej a fotografickej časti súťaže. Práve v poslednej spomenutej sa nám podarilo uspieť. Pondelok – 1.Vyhlásená denná téma: Chlieb, pečivo, obilniny, cestoviny, zemiaky a súťažná fotografia, ktorej autorkou bol Alexandra Šimonová zo VI.A triedy uspela.

            22.novembra 2019 sa v priestoroch hotela Carlton v Bratislave konalo slávnostné vyhodnotenie celého týždňa Hovorme o jedle a zastúpenie mala aj naša škola.  Saške k úspechu blahoželáme a dúfame, že do budúceho ročníka sa zapoja aj ďalší.

            Vašková

             

          • Žiaden macko si nezaslúži byť v kúte

          • Žiacka školská rada organizuje charitatívnu zbierku pre Národný ústav detských chorôb. Určite sa u vás doma nájde smutný macko, o ktorého sa už nemá kto starať. Malý, veľký, plyšový, nový, starý maco, macko... jednoducho ich prineste do školy  od 25.11. do 28.11.2019. Členovia ŽŠR prídu za vami do triedy, mackových plyšákov zozbierajú a odovzdajú občianskemu združeniu NUDCH DEŤOM, ktoré organizuje „Charitatívny bazar medveďov“. Z výťažku podporia kúpu potrebných prístrojov a pripravia mnohé krásne projekty pre malých pacientov. Prispievajte naozaj iba MEDVEDÍKMI. Opäť máte šancu pomôcť dobrej veci. Ďakujeme. ŽŠR