• Rozlúčka s predškolákmi v MŠ

          • Predškoláci pre tým ako opustili brány škôlky sa so svojimi spolužiakmi a p. učiteľkmi rozlúčili. Prajeme im veľa úspechov vo "veľkej" škole.

        • Čas prázdnin
          • Čas prázdnin

          • Milí žiaci, 

            prajeme Vám krásne prežitie letných prázdnin, veľa zdravia, slnečných dní a veselých chvíľ. Načerpajte energiu, aby ste sa zdraví a šťastní vrátili v septembri späť.

            Vaši učitelia

        • Slávnostné ukončenie školského roka 2020/2021
          • Slávnostné ukončenie školského roka 2020/2021

          • Vedenie školy oznamuje rodičom a žiakom, že slávnostné ukončenie školského roku 2020/2021 sa uskutoční v stredu 30. júna 2021 o 8.00 v areáli školy. Po ukončení sa presunú žiaci do tried, kde im triedni učitelia odovzdajú vysvedčenia. 

            Vedenie školy

        • Nadácia otvorenej spoločnosti – program Otvorená škola.
          • Nadácia otvorenej spoločnosti – program Otvorená škola.

          • Aj v tomto školskom roku spolupracovala naša škola s Nadáciou otvorenej spoločnosti a zapojili sme sa do programu Otvorená škola. Garantom programu je verejná ochrankyňa práv, prof. JUDr. Mária Patakyová, PhD. Cieľom programu je výchova prostredníctvom rovesníckeho vzdelávania, podpora práce ŽŠR a výchova k občianstvu. Rovesnícke vzdelávanie v VII.A triede realizovali dve dobrovoľníčky – Kika a Sima. Workshopy prebiehali prezenčnou aj dištančnou formou. So žiakmi na workshopoch rozoberali tieto témy: Ideálna škola, Rómovia, Práva dieťaťa, LGBTQ+, Mladí ľudia v spoločnosti a Ako si zachovať duševné zdravie. Žiaci vopred dostali  materiál na preštudovanie a získané vedomosti si overovali kvízom v programe  Kahoot. Siedmaci túto  formu rovesníckeho vzdelávania hodnotili veľmi kladne a našej škole bol opäť udelený titul „ Otvorená škola 2020/2021“.

          • „Školská slávnosť 89/90“ - zážitkový workshop

          •  7. júna 2021 pre našich deviatakov pripravili lektorky nezávislého občianskeho združenia Post Bellum SK zážitkový worshop. Toto zážitkové učenie  priblížilo deťom dobu, ktorá bola nedemokratická, popierala významné ľudské, občianske, morálne hodnoty a deformovala charaktery ľudí. Účastníci( deviataci) spoločne prežili začiatok školského roka, pripravili  plánované akcie i pionierske aktivity. Na vlastnej koži pocítili, aké je to byť potrestaným za vlastný názor, slobodné myšlienky, správne, ale politicky neakceptovateľné rozhodnutia. Cieľ zážitkového workshopu  bol jasný, aby žiaci  cez príbehy pochopili spoločenskú realitu v Československu v roku 1989. Pochopili základné rozdiely medzi detstvom počas totalitného režimu a detstvom v súčasnosti, a zaujímavou formou prebrali jednu tému z učiva dejepisu.

          • Medzinárodný deň detí - MŠ

          • 1.jún sa už tradične niesol v našej materskej škole v znamení zábavy, hier a súťaží. Samozrejme, že nechýbala aj sladká odmena. Želáme im, aby im veselá nálada a iskierky v očiach vydržali celé detstvo.

        • Medzinárodný deň detí - ZŠ
          • Medzinárodný deň detí - ZŠ

          • Dňa4.6.2021 sme oslávili deň detí. Deti s pani učiteľkami z 1.stupňa súťažili na  školskom dvore. Vybláznili sa na skákacom hrade a osviežili sa nanukmi.

            Žiaci 2.stupňa uskutočnili výstup k Rotunde sv. Juraja v Nitrianskej Blatnici a starší žiaci ( 8.-9.roč.) vystúpili až na Marhát.

            Ďakujeme učiteľom za dobré nápady a úspešnú realizáciu akcie. Chceme sa poďakovať - Obci Veľké Ripňany, BFL Ostratice, Rade rodičov a zároveň všetkým rodičom, že sme mohli uskutočniť tento deň.

          • Pasovanie prvákov

          • Dňa 18.5.2021 sa uskutočnilo pasovanie prvákov za žiakov našej základnej školy. Aj keď trochu oneskorene, z dôvodu  hygienicko-epidemiologických opatrení, ale predsa sa prváci dočkali. Prajeme im veľa úspechov v štúdiu na našej škole. Ďakujeme Rade rodičov pri ZŠ s MŠ za prípravu, zorganizovanie a sponzorstvo celej akcie.

            Vedenie školy

        • PYTAGORIÁDA - okresné kolo
          • PYTAGORIÁDA - okresné kolo

          • Okresné kolo Pytagoriády sa tento rok konalo 13.-14.4.2021 online formou. Naši žiaci dosiahli výborné výsledky.

            Andrej KUPEC - 5.B - 2.miesto - P5

            Natália VADRNOVÁ - 5.B - 4.miesto - P5

            Vanesa DVORANOVÁ - 5.A - 6.miesto - P5

            Tomáš VERMEŠ - 6.A - 5.miesto - P6

            Timea BALÁŽIKOVÁ - 6.B -  úspešný riešiteľ - P6

            Andrej FEDOR - 3.A - úspešný riešiteľ - P3

             

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

             

        • Zápis do materskej školy pre školský rok 2021/2022
          • Zápis do materskej školy pre školský rok 2021/2022

          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou Veľké Ripňany oznamuje zákonným zástupcom, že prihlasovanie detí do materskej školy pre šk. rok 2021/2022 sa uskutoční v dňoch 10.5. - 14.5. 2021 prostredníctvom elektronickej prihlášky, ktorá bude prístupná na web stránke školy. Prihláška bude aktívna od 10.5.2021 do 14.5.2021 (vrátane).

            Prosíme o dôsledné vypĺňanie údajov, dĺžne, mäkčene, v prihláške podľa rodného listu, podľa občianskeho preukazu, uvádzať trvalé bydlisko rodičov a príp. aj prechodné bydlisko.

            Ak zákonný zástupca nemá možnosť komunikovať so základnou školou elektronicky, môže prísť  do školy a vyplniť prihlášku u riaditeľky školy. V tomto prípade je potrebné priniesť občiansky preukaz a rodný list dieťaťa. Je nevyhnutné, aby ste dodržiavali hygienicko-epidemiologické opatrenia. Stretnutie dohodnúť vopred telefonicky s riaditeľkou školy.

            Overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami a podpísanie prihlášky, sa uskutoční do troch týždňov od zápisu. Riaditeľka školy rozhodne o prijatí dieťaťa do MŠ do 15.6.2021. 

            V prípade, že kapacitné dôvody neumožnia prijať všetky prihlásené deti do MŠ, podmienky prijatia do materskej školy sú nasledovné : 

            1. Prednostne deti, ktoré majú predĺženie povinného predprimárneho vzdelávania (v minulosti odklad) od 1.9.2021

            2. Prednostne deti, ktoré v školskom roku začnú plniť povinné predprimárne vzdelávanie (v minulosti predškoláci) - s trvalým pobytom Veľké Ripňany, Behynce

            3. Prednostne deti, ktoré dosiahnu 3 roky veku do 31.8.2021

             

            Povinné predprimárne vzdelávanie od 1.9.2021 (ďalej len "PPV") - predškoláci

            S účinnosťou od 1. septembra 2021 je pre každé dieťa, ktoré dosiahne päť rokov veku do 31. augusta 2021, predprimárne vzdelávanie povinné (posledný rok v materskej škole). Dieťa, ktoré navštevuje materskú školu, sa bez povinnosti opätovne žiadať  o prijatie na PPV, stáva automaticky od 1. septembra 2021 dieťaťom plniacim PPV.

            Ak rodič požiada o prijatie na PPV dieťa, ktoré ešte nedosiahlo 5 rokov do 31.8.2021, musí predložiť škole súhlasné vyjadrenie zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a vyjadrenie detského lekára. 

            Povinné predprimárne vzdelávanie plní dieťa v materskej škole v obci, v ktorej má trvalý pobyt. Ak sa rodič rozhodne prihlásiť dieťa na plnenie PPV do inej materskej školy, musí podať žiadosť a k žiadosti priložiť potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti od detského lekára. Z toho vyplýva že, ak aj deti, ktoré navštevujú materskú školu u nás a majú trvalý pobyt mimo obce Veľké Ripňany a Behynce, musia rodičia dať opätovnú žiadosť o prijatie na PPV (do posledného ročníka) a priložiť potvrdenie od detského lekára. Riaditeľka školy vystaví rozhodnutie o prijatí do 15.6.2021.

            PPV v materskej škole trvá jeden školský rok. V prípade, že dieťa po dovŕšení šiesteho roku veku nedosiahne školskú spôsobilosť, riaditeľka školy rozhodne o predĺžení povinného predprimárneho vzdelávania v šk. roku 2021/2022 na základe písomného súhlasu zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, súhlasu detského lekára a informovaného súhlasu rodiča do 15.6.2021

             

            V prípade nejasností ma neváhajte kontaktovať na tel. čísle 0911985576.

            S pozdravom, 

            Andrea Pániková, riaditeľka školy

        • Vážení rodičia a priatelia školy
          • Vážení rodičia a priatelia školy

          • pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            ako_postupovat_2_.pdf

            Vyplnené vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z prijímov fyzickej osoby si môžete stiahnuť tu:  

            Vyhlasenie-o-poukazani-podielu-zaplatenej-dane-z-prijmov_-_2__.pdf

            Ďakujeme.

            Rada rodičov pri ZŠ s MŠ Veľké Ripňany

        • VESMÍR OČAMI DETÍ 2021
          • VESMÍR OČAMI DETÍ 2021

          • Aj v tomto školskom roku Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove v spolupráci s hvezdárňami, okresnými astronomickými kabinetmi, centrami voľného času a regionálnymi osvetovými strediskami vyhlásila už XXXVI. ročník celoslovenskej výtvarnej súťaže VESMÍR OČAMI DETÍ.

            V okresnom kole organizovanom Tribečským osvetovým strediskom v Topoľčanoch sa podarilo uspieť našim žiačkam:

            • v 2. kategórii (0. – 4. ročník ZŠ):

            1.miesto - Mária Poláková (III.B),

            3.miestoEliška Rybanská (III.B),

            čestné uznanieNatália Kunová (III.B),

            • v 3. kategórii (5. – 9. ročník ZŠ):

            3.miestoTamara Majgotová (IX.B).

            Všetky víťazné práce postupujú do ďalšieho, t.j. celoslovenského kola.

             

            Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a želáme veľa šťastia v celoslovenskom kole!

             

        • Zápis do 1. ročníka základnej školy
          • Zápis do 1. ročníka základnej školy

          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou Veľké Ripňany oznamuje zákonným zástupcom, že zápis do prvého ročníka pre šk. rok 2021/2022 sa uskutoční v dňoch 19.4. - 23.4. 2021 bez prítomnosti detí a rodičov prostredníctvom elektronickej prihlášky, ktorá bude dostupná na web stránke školy. Prihláška bude aktívna od 19.4.2020 do 24.4.2020.

            Elektronickú prihlášku vypĺňajú znovu aj zákonní zástupcovia detí, ktoré majú v tomto školskom roku odklad školskej dochádzky.

            Prosím o dôsledné vypĺňanie údajov v prihláške podľa rodného listu, podľa občianskeho preukazu uvádzať trvalé bydlisko rodičov a príp. aj prechodné bydlisko.

            Ak zákonný zástupca nemá možnosť komunikovať so základnou školou elektronicky, môže prísť  do školy a vyplniť prihlášku u riaditeľky školy. V tomto prípade je potrebné priniesť občiansky preukaz, obaja zákonní zástupcovia, a rodný list dieťaťa. Je nevyhnutné, aby ste dodržiavali hygienicko-epidemiologické opatrenia. Stretnutie dohodnúť vopred telefonicky s riaditeľkou školy.

            Overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami a podpísanie prihlášky, ktorú vytlačíme, sa uskutoční do dvoch týždňov od zápisu. Je potrebné dohodnúť si individuálne stretnutie s riaditeľkou školy a dodržiavať hygienicko-epidemiologické opatrenia.

            Predĺženie povinného predprimárneho vzdelávania od 1.9.2021 (v minulosti odklad školskej dochádzky):

            S účinnosťou od 1. septembra 2021 je pre každé dieťa, ktoré dosiahne päť rokov veku do 31. augusta 2021, predprimárne vzdelávanie povinné. V prípade, že dieťa nedosiahlo školskú spôsobilosť, dieťa nebude mať odklad školskej dochádzky, ale po novom, predĺženie povinného predprimárneho vzdelávania. Riaditeľka školy vydá rozhodnutie o predĺžení povinného predprimárneho vzdelávania.

            Zákonný zástupca najprv vyplní prihlášku do ZŠ elektronicky.

            Potrebná dokumentácia k predĺženiu povinného predprimárneho vzdelávania : 

            1. Odporúčanie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,

            2. Odporúčanie všeobecného lekára pre deti a dorast,

            3. Informovaný súhlas zákonného zástupcu (príloha).

            Ak zákonný zástupca požiada o predĺženie povinného predprimárneho vzdelávania (súhlasí formou informovaného súhlasu), najskôr vyplní elektronickú prihlášku a dodatočne doručí riaditeľke školy odporúčanie všeobecného lekára pre deti a dorast a príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, najneskôr do štyroch týždňov od zápisu.

            V prípade nejasností kontaktujte riaditeľku školy na tel. čísle 0911985576.

            S pozdravom, 

            Andrea Pániková, riaditeľka školy

             

            Informovany_suhlas_pokracovanie_v_plneni_PPV_chl.doc​​​​​​​

             

             

        • Okresné kolo geografickej olympiády
          • Okresné kolo geografickej olympiády

          • Dňa 5.2.2021 sa žiaci našej školy zúčastnili 49. ročníka geografickej olympiády. Okresné kolo sa konalo dištančnou formou. Žiaci sa prihlásili cez kódy, ktoré obdržali.

            Zúčastnili sa šiesti žiaci. Pripravovala ich Mgr. Bibiána Mráziková Bujnová. Testy boli rozdelené na monotematickú časť a praktickú časť.

            V kategórií G- 4. a  5 ročník získal prvé miesto Jakub Vaško (87 bodov) umiestnil na 1. mieste, získal diplom a vecnú cenu.

            Ďalšie žiačky Natália Vadrnová (66 b)  a Vanesa Dvoranová (62 b) boli úspešné..

            V kategórií F- 6. a 7. ročník zabojovali traja žiaci:  Sebastián Vlasák (70 b),  Natália Dvoranova(69 b),   Kristína Tomšejová  (67 b), všetci boli úspešní.

            V kategórií E- 8., 9. ročník- súťažil  Benjamín Švec (76 b), bol tiež úspešný riešiteľ.   

            Ďakujeme za reprezentáciu školy  a prajeme veľa šťastia v pokračovaní na  olympiáde.

          • II. polrok 2020/2021

          • Vážení rodičia, pedagógovia, milí žiaci, 

            dňa 29.1.2021 sme ukončili prvý polrok šk. roku 2020/2021. V piatok ste si elektronicky na svojich účtoch vyzdvihli výpis vysvedčenia. Dúfam, že ste boli so svojimi výsledkami spokojní. Prajem Vám veľa úspechov, zdravia v II. polroku šk. roku 2020/2021. Učiteľom prajem veľa trpezlivosti a tiež veľa zdravia pri výkone svojej práce.

            Kvôli vážnej epidemiologickej situácii naďalej pokračujeme v dištančnom vzdelávaní od 1.2.2021 a začíname II. polrok. Chcem vám pripomenúť, aby ste k dištančnému vzdelávaniu pristupovali zodpovedne, prihlasovali sa na online vzdelávanie, ak vám to situácia umožňuje a pravidelne odovzdávali vypracované úlohy.

            Rodičov prosím, aby svoje deti ospravedlnili pokiaľ sa nemôžu prihlásiť online, môžete tak urobiť vopred správou triednemu učiteľovi na Edupage, alebo po skončení vyučovania hneď v ten deň. 

            Dištančné vzdelávanie : 

            je platná forma vzdelávania podľa par. 54, ods. 10, Zákona č. 245/2008 Z.z. Vyučovacie predmety (všetky okrem výchovných predmetov) patria medzi hlavné vzdelávacie oblasti a sú odporúčané na realizáciu v rámci dištančného vzdelávania.

            Pravidlá dištančného vzdelávania : 

            Účasť na dištančnom vzdelávaní je povinná pre všetkých žiakov. Komunikácia medzi žiakom, zákonným zástupcom a učiteľom prebieha  cez EDUPAGE, online vyučovanie cez aplikáciu ZOOM (v prepojení cez Edupage).

            Individuálne zabezpečujeme vzdelávanie žiakov, ktorí z objektívnych dôvodov sa nemôžu zúčastňovať online vyučovania.

            Žiak je povinný:

            • zúčastňovať sa na dištančnom vzdelávaní v rozsahu platného rozvrhu triedy a skupiny. V tomto čase sa nezúčastňuje aktivít, ktoré nesúvisia s vyučovacím procesom (hranie PC hier, pozeranie filmov...). Na hodinu sa nestačí iba pripojiť, treba na nej aj aktívne pracovať podľa pokynov vyučujúceho. Každú neúčasť žiaka na online vzdelávaní je potrebné, aby rodič ospravedlnil cez Edupage,
            • riadiť sa pokynmi vyučujúceho pri vstupe do online miestnosti (zapnutý resp. vypnutý mikrofón, zapnutá kamera, hlásenie sa a pod.),
            • nezasahovať do online hodiny akýmkoľvek spôsobom a narúšať priebeh hodiny (vykrikovanie, pozývanie iných žiakov, alebo kamarátov do skupiny, vypínanie/zapínanie mikrofónu učiteľa, nahrávanie hodiny bez súhlasu učiteľa, svojvoľné odhlasovanie sa z hodiny a pod.),
            • pracovať pri vypracovaní úloh samostatne a odovzdávať ich načas,
            • v prípade technických problémov počas dištančného vzdelávania je žiak povinný okamžite informovať o tejto skutočnosti príslušných vyučujúcich prostredníctvom vopred dohodnutého komunikačného kanála a dohodnúť sa na podmienkach ďalšieho postupu,
            • spolupracovať pri dištančnom vzdelávaní s jednotlivými vyučujúcimi. Ak sa nebude zúčastňovať online vyučovania, komunikovať s vyučujúcimi bez udania relevantného dôvodu, učiteľ nezíska dostatok podkladov na hodnotenie, môže byť žiak hodnotený známkou nedostatočný v záverečnom hodnotení.

            Hodnotenie žiakov :

            Priebežné hodnotenie sa realizuje vo všetkých ročníkoch klasifikáciou v zmysle Metodického pokynu MŠVVaŠ SR č. 22/2011 na hodnotenie žiakov. má motivačný charakter, zohľadní vekové a individuálne osobitosti žiaka.

            Hodnotenie žiakov je dostupné v elektronickej žiackej knižke.

            Podklady na hodnotenie výchovno-vzdelávacích výsledkov žiakov učiteľ získava v čase prerušeného vyučovania z:

            1. portfólií žiackych prác,
            2. rozhovorov so žiakmi počas online vzdelávania,
            3. projektov,
            4. samostatných praktických prác žiakov,
            5. konzultácií,
            6. riešenia komplexných úloh s prihliadnutím na individuálne podmienky každého žiaka.

            Hodnotenie je v súlade s MP 22/2011, a v súlade s Usmernením MŠVVaŠ SR z 9.12.2020 : 

            18141.pdf

            S pozdravom, 

            Andrea Pániková, riaditeľka školy